Huisregels - S.V.R. Camping en Kampeerboerderij De Riegheide
Kampeerboerderij Marieke
Kampeerboerderij Marieke
Kampeerboerderij Marieke

Huisregels Kampeerboerderij

 

Algemeen

We verwachten dat er met respect wordt omgegaan met andere kampeerders, de dieren, de gehuurde accommodatie en de omgeving. Als er iets kapot gaat in of om de accommodatie, dient dit te worden doorgegeven aan de beheerder. Schade kan worden verhaald op de huurder. 

Rookverbod

In de hele accommodatie geldt een rookverbod! Buiten dienen de sigarettenpeuken in de daarvoor bestemde bakken te worden gedeponeerd.

Aankomst & Vertrek

Op woensdag en vrijdag moeten de slaapzalen om 10.00 uur leeg en veegschoon zijn. Om 12.00 uur moet de hele accommodatie leeg en geveegd zijn. Op zondag moeten de slaapzalen om 13.00 uur leeg en veegschoon zijn en de hele accommodatie om 15.00 uur leeg en geveegd. In overleg met de beheerder kunnen die tijden evt. aangepast worden.

Nachtrust 

Tussen 23.00 – 8.00 uur geldt de nachtrust. Avond- en nachtwandelingen, droppingen en nachtspelen dienen geen overlast te bezorgen aan andere gasten. Zorg ervoor dat de laatste groep de gebruikte materialen meeneemt.
Respecteer ook buiten ons terrein (bv. tijdens een dropping) de nachtrust en eigendommen van anderen. Het gebruik van een luchthoorn/megafoon/toeter is tussen 21:00 en 08:00 niet toegestaan en overdag alleen toegestaan voor gebruik bij sport en spel. 

Brandveiligheid

Bij de ingang van de accommodatie hangt een ontruimingsplan. Neemt u hier aub. kennis van. In de accommodatie zit een brandmeldinstallatie. Bij onterecht gebruik van brandmeldinstallatie en/of  brandblusapparatuur worden kosten in rekening gebracht.
Nooduitgangen in Marieke en Brammert mogen niet als normale uitgang worden gebruikt. De noodverlichting mag niet worden afgeplakt of uitgeschakeld.
Waxinelichtjes mogen alleen in potjes worden gebruikt. Nooit los op de tafel of in de vensterbank. Open vuur en vuurwerk in en om de accommodatie en in het bos zijn te allen tijde verboden. Vluchtwegen en n
ooduitgangen dienen vrij toegankelijk te zijn; deze mogen niet geblokkeerd worden door bijvoorbeeld meubels of bagage. 

Hoeslakens

Hoeslakens zijn verplicht voor eigen hygiëne en voor de hygiëne van de gasten na u; een slaapzak alleen is niet voldoende. Het hoeslaken moet tijdens het verblijf goed om het matras blijven zitten. U dienst zelf een hoeslaken mee te nemen. Mocht u het hoeslaken vergeten zijn, dan kunt u bij de receptie een hoeslaken huren à € 2,00.
Op de slaapzalen mag niet worden gegeten en gedronken. Er mag niet met schoenen op de matrassen worden gelopen. Ballen zijn verboden op de slaapzalen!

Vuilnis & Etensresten

De vuilnis moet in dichte zakken naast de groene blokhut (tussen de Ellert en de Brammert) worden gezet. Voor glas staan er bakken. Oud papier moet in de blokhut. Alle etensresten moeten in de daarvoor bestemde bakken in de blokhut worden gedaan. Er mogen geen etensresten in de gewone vuilnisbak. Onze dieren smullen van de etensresten. De dieren worden door de beheerders gevoerd; het is niet de bedoeling dat u zelf de etensresten aan de dieren gaat voeren.

Jus en vet mogen niet door de gootsteen of de wc worden gespoeld; dit zorgt voor verstoppingen in het riool. Gooi de jus en/of vet in een lege emmer en zet deze emmer in de groene blokhut. 

Schoonmaak

Bij vertrek moet de accommodatie veegschoon worden achtergelaten. Dit houdt in dat in de slaapzalen de matrassen opgestapeld worden en de bedden en vloeren geveegd worden. De overige ruimtes en trappen moeten worden geveegd. Vegen door kinderen moet altijd door een volwassen begeleider worden gecontroleerd.
Vuilnisbakken en toiletemmertjes moeten worden geleegd. De afwas moet worden gedaan.

Het buitenterrein waar gebruik van is gemaakt, moet netjes worden achtergelaten. Dit geldt ook voor het bos waar in gespeeld is.
Het inventaris binnen en buiten moet worden teruggezet op de plaats waar het vandaan komt. Wij verzorgen de eindschoonmaak.

Parkeren

De auto's moeten op de parkeerplaats worden geparkeerd.
Vermijd het rijden rondom de accommodatie zo veel mogelijk ivm. de veiligheid van spelende kinderen.
Na 23.00 uur geen auto's meer binnen het hek.

Kampvuur

Er is mogelijkheid om een kampvuur te houden; dit moet altijd in overleg met de beheerder. Wij verzorgen het hout; er mag in het bos niet gesprokkeld worden. Er kan evt. door 2 verschillende groepen op één avond kampvuur worden gehouden. De 1e groep van 21.00 - 22.30 uur en de 2e groep van 22.30 - 24.00. Het vuur wordt uiterlijk om 24.00 uur door ons gedoofd. De kosten zijn € 25,00. Een kampvuur kan alleen worden gehouden als de weersomstandigheden het toelaten. Een kampvuur moet vóór 18.00 uur bij de beheerder aangevraagd worden. 

Bakker

Via de receptie kan er brood voor de volgende dag worden besteld. De bakker brengt het brood voor 8.00 uur. Op zondag komt de bakker niet.

Wasmachine

In de sanitairruimte van de campinggasten staat een wasmachine. Deze kan indien nodig gebruikt worden. De kosten zijn € 3,50 per wasbeurt, te betalen bij de receptie. 

Er staat een folderrek in het sanitair van de campinggasten. Hier vindt u wat er allemaal te doen is in de omgeving.

Telefoonnummers:

Plus  0591- 392310
Cafetaria Jor's Molenzicht  0591- 381714
Bakkerij Puur Ambacht  0591- 381545
Cafetaria De Oude Reus  0591- 387221
China Delight  0591- 381895

         

Heeft u tips en/of opmerkingen voor ons, laat het ons horen.

Ook voor vragen kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht.

S.V.R Camping & Kampeerboerderij
De Riegheide

Fam. van der Velde
Slenerweg 85
7848 AG Schoonoord (Drenthe)
Tel: 0591-381483
info@deriegheide.nl

home footer